Transientbeskyttelse Lindved

Hvad er transientbeskyttelse?

Ganske kort, så er transientbeskyttelse til for at beskytte elektriske systemer i hjemmet, landbrug eller virksomheder. Det forhindrer ikke et lynnedslag – men den kan reducere skaderne ved:

  • Elektriske komponenter i udstyr
  • Systemnedbrud
  • Driftsstop
  • Efterfølgende periodiske fejl

Vi rådgiver, installerer og servicerer i bl.a. Lindved, Vejle, Hedensted, Tørring, Løsning og omegn. Kontakt os på 📱 75 85 15 11 eller på 📧 mail@lindved-el.dk og vi vender tilbage snarest!

Ved at få installeret transientbeskyttelse, kan man sikre sig mod de kræfter, der er forbundet med indirekte lynnedslag. Risikoen er større for at systemer og installationer bliver påvirket af indirekte lyn fremfor et direkte lynnedslag, da lyn helt op til 1-2 km væk, kan have en mærkbar negativ virkning på alt elektronik og alle maskiner.

Uden transientbeskyttelse under sådanne situationer er der mulighed for at en overspænding i installationen finder sted og en overspænding kan beskadige de elektriske enheder i en installation, hvis enhedernes impulsholdespænding overstiges.

Transientbeskyttelse begrænser overspændingen, fordi det går ind og afleder det sikkert væk fra installationer.

I henhold til de nye el-regler fra 2019, er der stillet krav til at der skal installeres transientbeskyttelse i installationer til beskyttelse af følgende:

 

  • Menneskeliv
  • Offentlige serviceydelser
  • Kommercielle eller industrielle aktiviteter
  • Større antal personer

Beskyttelse af hjemmet

Der findes en række løsninger til hjemmet i forhold til transientbeskyttelse. Først kommer det an på, hvilken type el-tavle der er tale om; det lidt ældre HFI-relæ eller det mere nutidige HPFI-relæ. De fleste hjem i dag har kun et HFI/HPFI-relæ installeret og det gør chancen for overspænding 25% større.

Det er derfor vigtigt at få foretaget et el-eftersyn af din autoriseret installatør.

I 2019 blev der vedtaget en ny el-lov, hvor der er stillet et krav til at har transientbeskyttelse, private hjem undtaget, men det er anbefalelsesværdigt, ikke kun for sikkerheden, men især over for forsikringselskaber.

 

transientbeskyttelse-hjemme-lindved

De fleste hjem er i dag fyldt med elektriske apparater, som vi er afhængige af fungerer. Det inkludere mange forskellige systemer, såsom fjernsynet, opvaskemaskinen, men der er også mange intelligente løsninger, eksempelvis alarmsystemer, lys og varme som skal kunne køre uden nedbrud og stop.

Er du i tvivl hvorvidt installationerne i hjemmet lever op til kravene, om du har transientbeskyttelse den dag i dag eller om der muligvis er brug for udskiftning af eltavler? Kontakt os på 📱 75 85 15 11 eller 📧 mail@lindved-el.dk, vi hjælper med rådgivning, installation og service.

Er din virksomhed sårbar?

Din virksomhed kan være eksponeret for konsekvenser, hvis el-installationerne ikke er beskyttet mod overspænding. Under en overspænding er der risiko for ødelæggelse på alt elektronisk udstyr.

Udover de direkte skader på elektronisk udstyr, så kan der være endnu større omkostninger og konsekvenser forbundet med produktionsstop og tab af data.

Transientbeskyttelse er en forholdsvis nem og økonomisk let installation, set i betragtning af de mulige skader, et lynnedslag op til 1-2 km væk kan have.

 

Lindved El A/S har erfaring med at hjælpe virksomheder, produktioner, industri- og serviceområderne med transientbeskyttelse. Vores teknikker og komponenter er gennemtestet og vi hjælper gerne dig og din virksomhed.

I forbindelse med de nye el-regler fra 2019, er det i dag et krav for virksomheder at have transientbeskyttelse installeret og derfor at det enormt vigtigt at I får tjekket jeres installationer og tavler af en autoriseret el-installatør.

Kontakt os på 📱 75 85 15 11 eller 📧 mail@lindved-el.dk, ganske uforpligtende.

Nedbrud og datatab i landbruget

Elektriske installationer i landbruget er blevet en essentiel del af den daglige drift. Desværre er forekomsten af tordenvejr også steget gennem de seneste år – hvilket betyder flere tilfælde af produktionsstop, driftforstyrrelser, datatab og udgifter til nyt elektronisk udstyr. Spørgsmålet er, kan dit landbrugsproduktion overleve det?

Produktionsstop og driftsforstyrrelser er ikke en ting man ønsker i forbindelse med sit landbrug, da det på et splitsekund kan ødelægge alle maskiner og systemer som f.eks. vandings- og foderautomater, malkeanlæg, køletanke mm. og kan give uforudset økonomiske problemer. Det er derfor vigtigt man sikrer at produktionen kan fortsætte, selv under lynnedslag.

transientbeskyttelse-landbrug-lindved

Det afhænger af dit forsikringsselskab, men flere af dem stiller i dag krav til transientbeskyttelse, så det er derfor en god idé at få tjekket op på det, hvis du er i tvivl. Kontakt os på 📱 75 85 15 11 eller 📧 mail@lindved-el.dk, hvis du skal have foretaget installationen eller foretaget service på eksisterende systemer og tavler.

Er du stadig i tvivl?

Er du i tvivl om hvorvidt du den dag i dag har transientbeskyttelse? Hvis ja, så kan vi rådgive dig og komme med vores anbefalinger, både ift. eksisterende installationer, men også til forbedring og udskiftning. Vi sørger for installationen, hvis der er behovet for det og tjekker også gerne op på det igen.

Kontakt os på 📱 75 85 15 11 eller 📧 mail@lindved-el.dk, så forbinder vi dig med en af vores dygtige og autoriseret medarbejdere, som hjælper dig gennem alle de spørgsmål og tvivl du måtte have i forbindelse med beskyttelse mod lyn af dit hjem, virksomhed eller landbrug.

Kontakt os

Find os

Lindevej 4, Lindved

7100 Vejle
CVR: 2172 9736

Tlf.: 75 85 15 11