Varmepumpe som supplerende varmekilde

Mange har lige nu svært ved at betale regningerne for at varme deres hjem op på grund af de skyhøje energipriser. Har du gasfyr, oliefyr osv. kan det være en rigtig god idé at investere i en luft til luft varmepumpe som supplerende varmekilde til opvarmning af din bolig.

Luft luft varmepumpe closeup

En kombinationsløsning

De ekstremt høje energipriser har gjort, at det er blevet mere normalt – og fornuftigt – at tænke alternative varmekilder. For der er ofte penge at spare.

En luft til luft varmepumpe er en forholdsvis billig investering, der kan tjene sig selv hjem efter få år. Det er den billigste type af varmepumpe, og den kan opvarme en stor del af dit hjem. En kombinationsløsning med en luft til luft varmepumpe kan derfor være en god løsning for dig, som ikke er klar til at skifte din varmekilde helt ud.

Varmepumpe på væg i hjem
Spar penge med varmepumpe

ØKONOMISK

En luft til luft varmepumpe er billig i drift og en relativt billig investering

Miljøvenlig varmepumpe

Miljøvenlig

Varmepumpen er en klima- og miljøvenlig varmekilde

Varmepumpe nem montering

Nem montering

Installation og montering er ofte nem og billig 

Varmepumpe kølende

kølende

Trods navnet kan varmepumpen også køle hjemmet om sommeren 

Varmepumpe hos din lokale elektriker

Effektiv og billig i drift

Er du også ramt af de stigende energipriser? Du har måske et gammelt træpillefyr, oliefyr eller gasfyr som varmekilde i din bolig. Lige meget hvad, er det en god idé at tage stilling til, om du bør få skiftet eller suppleret din nuværende varmekilde i hjemmet.

En eventuel besparelse afhænger dog af din nuværende energiløsning, dit forbrug samt din boligs forhold såsom isoleringsevne. Du bør derfor altid rådføre dig med en autoriseret el-installatør inden du begiver dig ud i at investere i en luft til luft varmepumpe. Hos Lindved El A/S er vi eksperter i rådgivning, installering og montering af varmepumper. Kontakt os i dag, og vi finder den helt rigtige løsning tilpasset dit hjem og nuværende varmekilde.

Til sommerhuset, garagen o.l.

Mange sommerhusejere oplever problemer med at opretholde et godt og friskt indeklima, hvilket især skyldes, at sommerhuset ikke bliver udluftet de måneder, det står tomt – derved opsamler der sig fugt, og der opstår en ubehagelig lugt. Med en luft til luft varmepumpe løser du dette problem, da der skabes en konstant cirkulation af luft i huset, således at fugten trækkes ud og bliver udskiftet med frisk luft i stedet.

Udover at du med en varmepumpe kan sørge for et behageligt indeklima året rundt, kan varmepumpen ligeledes frostsikre sommerhuset. Langt de fleste varmepumper kan nemlig indstilles til at opretholde en konstant temperatur på omkring 8-10 grader – også de måneder, hvor du ikke befinder dig i huset. Derved holdes sommerhuset frostsikkert, og varmepumpen er særdeles energieffektiv til dette, da den kun bruger en minimal mængde strøm på det lave blus.

Luft til luft varmepumpe i sommerhuset

Hvilken varmepumpe skal du vælge?

Du har bestemt dig for at supplere din nuværende varmekilde med en luft til luft varmepumpe. Hvilken varmepumpe er så den rigtige at vælge? Selvom en luft til luft varmepumpe generelt er en rigtig energieffektiv varmekilde, er der alligevel forskel på de forskellige modeller, og hvor effektivt de udnytter energien. I den forbindelse bør du altid undersøge, det der kaldes varmepumpens SCOP-værdi.

SCOP står for seasonal coefficient of performance og er en måleenhed for varmepumpens energieffektivitet set over et helt år. Jo højere en SCOP-værdi som varmepumpen har, jo mere energieffektiv er den. Har varmepumpen eksempelvis en SCOP-værdi på 5, vil den producere 5 kWh varme ved forbrug af 1 kWh el. Når du skal ud og investere i en luft til luft varmepumpe, er det altså en god idé at vælge ud fra en høj SCOP-værdi.

Skal vi hjælpe dig med din nye varmepumpe? Kontakt os i dag, og vi finder den helt rigtige løsning til dig og dine behov!

Hvilken varmepumpe skal du vælge

Kontakt os

Find os

Lindevej 4, Lindved

7100 Vejle
CVR: 2172 9736

Tlf.: 75 85 15 11