Bedre indeklima i sommerhuset – også om vinteren

Leder du efter den helt rigtige energikilde til dit sommerhus, kolonihave eller helårsbolig, hvor du er sikret en behagelig temperatur hele året – uanset vejret?

En luft til luft varmepumpe er en god investering og værd at undersøge – til dels, fordi den er billig i drift, men også ift. installation.

Det kræver en KMO-certificeret installatør at installere en varmepumpe korrekt – hos Lindved EL A/S har vi KMO-uddannede montører.

Kontakt os på 📞 75 85 15 11, vi giver et uforpligtende tilbud på selve varmepumpen, men også montering. Fordelen ved at bestille den hos os er, at vi sørger for rådgivning, levering og montering. Du er sikret den bedste varmepumpe, der passer til dine behov og type af bolig. Vi kører ud fra afdelingen i Lindved og servicerer kunder i bl.a. Vejle, Hedensted, Løsning Tørring og omegn.

Hvordan kan Lindved EL A/S hjælpe dig?

  • Rådgivning ved valg af en luft til luft varmepumpe, som passer dit behov
  • Levering, montering og installation af varmepumpen
  • Lovpligtig serviceeftersyn

Hvordan virker en luft til luft varmepumpe?

En luft til luft varmepumpe består af to dele: en udedel, der sidder uden for huset og en indedel, der er placeret inde i huset. Ved hjælp af køleteknologi trækker varmepumpen energi, altså varme ud af luften udenfor og bruger denne varme indenfor i huset.

Luften cirkulerer inde i huset og derved opnår man et bedre indeklima gennem luftcirkulation. Varmepumpens indedel monteres oftest i husets største opholdsrum.

Så uanset om du ønsker 22 grader i frostgrader eller under hedebølger – en varmepumpe tilpasser varmen, så indeklimaet er behageligt.

Det vil sige, at uanset årstiden og vejret udenfor, vil du altid kunne få den helt rigtige temperatur. Dette giver rigtig god mening i et sommerhus – da sommerhuset ofte står tomt i nogle uger, endda måneder. Langt de fleste varmepumper har mulighed for at køre i dvale på ca. 8 grader, så man slipper for frostskader.

Kontakt os på 📞 75 85 15 11 for et tilbud.

graf over varmepumpe drift

Minimer “sommerhus-lugten”

Når du har valgt at installere en varmepumpe med luftrensnings- og filtreringssystemer, forbedrer du sommerhusets indeklima og kan nedsætte “sommerhus-lugten”. Sommerhus-lugten kommer oftest af fugt. Med en varmepumpe cirkulerer luften hele tiden og derved kan man mindske fugten og et dårligt indeklima.

Du kan også reducere risikoen for allergi og astma, da der i de fleste luft-luft varmepumper sidder et pollenfilter, som sikrer, at det er renere luft, der cirkulerer i rummene i boligen.

Det er som man kender det i nogle biler, hvor der også er et pollenfilter installeret. Varmepumpens filter bør skiftes minimum én gang om året og det kan man få udskiftet med en fast serviceaftale hos Lindved EL A/S. Vi har erfaring med varmepumper og serviceeftersyn.

En anden fordel er, at du er med til at reducere CO₂-udslippet i Danmark. Luft til luft varmepumper leverer energien den bruger i drift i op til 3-5 gange igen, alt efter model og producent.

sommerhus indeklima og temperatur
styr temperatur med app

Varmepumper med WiFi

Nyere modeller kommer med WiFi præinstalleret i deres systemer, som gør det muligt at styre og regulere temperaturen, uden at man behøver at befinde sig inde i eller i nærheden af boligen.

Det er altid en god idé at få varmet huset op inden man ankommer, specielt hvis det har været på dvale-mode henover vinteren. De fleste varmepumper kan køre på 8 grader uanset temperaturen og vejret udenfor – så selv i de koldeste frostgrader, vil man kunne holde huset frostfrit.

For at være helt sikker på at huset er varmet op på forhånd, anbefaler vi, at man skruer op for varmepumpen via app’en til 21-22 grader et døgn før man ankommer. Om sommeren og under hedebølger kan man omvendt nedkøle boligen inden man ankommer, og derved kan man komme frem til en nedkølet bolig.

Vi vil som din lokale varmepumpe-ekspert også rådgive dig efter montering og installation, så du bliver klædt godt på i forhold til styring og regulering af systemerne i din nye varmepumpe.

Støjer en luft til luft varmepumpe?

Vores kunder spørger ofte ind til støjniveauet for luft til luft varmepumper. Det afhænger for det første af valget af model. Det generelle svar vi giver er dog, at en varmepumpe støjer mindre end en opvaskemaskine. Mange varmepumper har det man kalder for night-mode eller nattilstand, hvor man kan dæmpe støjen under drift om natten – uden at det går ud over effektiviteten.

Husk en serviceaftale

Når du investerer i en luft til luft varmepumpe, er det lovpligtigt at få serviceret varmepumpen årligt af en KMO-uddannet tekniker. Det er vigtigt, da varmepumpen skal vedligeholdes for at køre optimalt. Du bør derfor tage det alvorligt at få anskaffet en serviceaftale og at den bliver overholdt. Vi udfører service på varmepumper med fast aftale, ring til os på 📞 75 85 15 11 – vi er selvfølgelig KMO-uddannede. 

Kontakt os

7 + 2 =

Find os

Lindevej 4, Lindved

7100 Vejle
CVR: 2172 9736